Välkommen till Nybro Bostad

Från ansökan till kontrakt

Registrera dig

För att hamna i vår bostadskö så måste du först registrera dig som sökande på vår hemsida. När du gjort det börjar du samla poäng, och kan börja lämna intresseanmälningar på lediga lägenheter som du tycker passar dina önskemål. Tänk på att om ni är två personer som önskar stå på kontraktet så är det viktigt att båda registrerar sig, som sökande och medsökande. Som hyresvärd har vi dock rätt att besluta att endast en person får stå på kontraktet. Du skapar själv din inloggning med hjälp av ditt personnummer och lösenord, och du måste vara inloggad minst en gång i halvåret för att behålla din plats i kön.

 

Anmäl intresse för ledig lägenhet

På vår hemsida håller du dig uppdaterad om vilka lägenheter som är lediga, och när du hittar en som stämmer överens med det du söker så anmäler du ditt intresse. Det är viktigt att lämna intresseanmälan inom den satta tidsramen för att vara aktuell för eventuell visning.

 

Erbjudande

När det är din tur i kön så kommer du att få ett erbjudande att titta på lägenheten. Då ringer du själv till den nuvarande hyresgästen och bestämmer en tid som passar för visning. Tänk på att titta på både lägenhet, förråd och tvättstuga. När du tittat på lägenheten tackar du ja eller nej till erbjudandet.

 

När du tackar ja

Erbjudande om att titta på lägenheten går ut till cirka fem personer samtidigt, och när alla svarat ja eller nej gör vi en bedömning av de som svarat att de vill ha lägenheten. Vi utgår från vår uthyrningspolicy och ser över betalningsförmåga samt tar en kreditupplysning och referenser från tidigare boenden. Om vi bedömer att din inkomst gör att det är osäkert om du kan betala hyran så kan vi i undantagsfall godkänna en borgensman.

 

Kontraktsskrivning

När du blivit godkänd som hyresgäst så kommer vi att kontakta dig för kontraktsskrivning. I ditt hyreskontrakt finns information om vad som ingår i hyran, dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst och vad som exempelvis gäller om du vill säga upp din lägenhet. Den som står på kontraktet är den personen som ska bo i lägenheten. Andrahandsuthyrning är inte tillåten.