Välkommen till Nybro Bostad

Flyttstädning

Städtips när du ska flytta

Din lägenhet ska städas noggrant innan du flyttar. Om vi inte godkänner din städning så anlitar vi en städfirma och debiterar dig för kostnaden.

Vi vill dela med oss av några tips som kan vara bra att tänka på:

Samtliga rum
Städa ur skåp och garderober och glöm inte hyllor och backar i skåpen. Eluttag och strömbrytare torkas av. Väggar och tak rengörs från damm.

Fönsterna ska putsas på insidan, utsidan och mellan glasen. Gör också rent snickerier och persienner. Elementen torkas, och torka även bakom. Golven ska torkas av, liksom innerdörrar och glöm inte dörrens ovankant.

Kök
Rengör spisens plattor och ovansida. Gör rent plåtar och galler. Städa också bakom spisen så att väggen, golvet och spisens sidor blir rena. Rengör spisfläkt, kåpa och filter. Rengör ugn och värmeskåp.

Frosta av kyl och frys, men använd inte vassa föremål som kan orsaka skador. Torka rent och stäng inte dörrarna efteråt, utan låt luften komma till.

Tvätta diskbänk, vask och skärbräda. Torka av skåp invändigt och utvändigt. Rengör kakel och kryddhylla. Rengör också golv, väggar och tak.

Badrum
Rengör toaletten på insida och utsida och gör rent i kröken. Tvätta rent handfatet (glöm inte undersidan, vattenlåset och röret). Rengör dusch/badkar, ta bort badkarets front och gör rent bakom. Rensa golvbrunnen.

Balkong, garage och förråd
Tänk på att även dessa utrymmen måste tömmas och städas.

Om städningen vid avflyttningsbesiktningen inte godkänns debiteras du 550 kronor för ombesiktning.