Välkommen till Nybro Bostad

Varmt på sommaren

Skydda dig mot höga temperaturer!

Nedan har vi samlat tips och råd som kan dig dig mot att skydda dig mot höga temperaturer i din lägenhet.

Dagtid

På dagtid är det viktigaste att hindra solen från att skina in i din lägenhet s.k. solavskärmning. Stäng dörrar och fönster. Solavskärma fönster med persienner eller markiser. Saknas detta går det att dra för gardinerna eller hänga en filt eller ett lakan framför fönstren.

Tänk på att allt som står i standby läge eller är i drift t.ex. dator, belysning eller tv avger värme till lägenheten. Duscha kallt för att svalka dig. Varmt vatten o fukt värmer också din lägenhet. En liten bordsfläkt kan göra att det känns skönare.

Anpassa dina aktiviteter i lägenheten, ta det lugnt när det är som varmast. Sitt ner och vila kanske med en blöt handduk runt nacken.

Nattetid

Om temperaturen är kallare ute än i lägenheten, passa på att kyl ner lägenheten under natten. Öppna fönster och skapa korsdrag.

Övrig information

Folkhälsomyndigheten rekommendera att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20-23 grader. När det blir tillfällig värmebölja får det vara upp till 28 grader. När det blir extrema värmeböljor gäller inte de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

Mer information hittar du på:

Folkhälsomyndigheten, folkhalsomyndigheten.se
Boverket, boverket.se
Hyresgästföreningen, hyresgastforeningen.se
MSB, msb.se

Tillbaka till ServiceDirekt