Snart dags för visning av nybygge

Leif 10 maj 2017

Målningsarbetet inomhus närmar sig våningsplan 4 och mattläggarna kommer ett plan efter. Köksinredningarna är levererade. Detta innebär att vi under nästa vecka kan börja planera för visning av vissa lägenheter på nedre botten. Vi kommer att kontakta de som förhandsbokat  lägenheter.

SOLCELLER PÅ TAKEN

Totalt sätter vi upp 65 st paneler. 26 panel på taket mot sydväst och 39 st paneler på taket mot Sydöst. Sammanlagt tar solpanelerna upp en yta av ca 100m2. Panelerna monteras av en underentreprenör till Hansa byggs underentreprenör Elovent AB. Företaget heter Nordic solar och har ett av sina säten i Karlstad. Panelerna har en toppeffekt på 21 kw och beräknas generera cirka 21 000 kwh per år. Panelernas effektivitet ger en verkningsgrad på 21 %. Sett ur NBAB:s perspektiv så känner vi ansvar för att gå i bräschen för denna typen av anläggningar. Vi ska vara en fastighetsägare i tiden, det innebär bla att vi väljer ny klimatsmart teknik i våra fastigheter.

PARKERINGSPLATSEN

Nu har etapp två påbörjats med byggnation av nya parkeringsplatser i området. Parkeringsplatserna skall stå klara till inflyttningen den 1 oktober 2017.