Bostadsområden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Staden i Glasriket

Nybro, den moderna småstaden i det småländska Glasriket är en utpräglad industri- och skogskommun. Med anledning av näringslivets framtidsvisioner och omvärldens växande intresse för Nybro som utbildningsort går vi med spänstiga steg in i framtiden.

Glaset är kommunens signum och begreppet ”Staden i Glasriket” är vi mycket stolta över. Nybro Glasbruk, Pukeberg, Orrefors och Målerås är alla varumärken av världsklass. Förutom glaset har vi en stor träindustri med Kährs i spetsen.

Nära till allt
I en småstad som Nybro är närheten till allt ett stort plus. Trots att Nybro Bostads lägenhetsbestånd är utspritt runt om i hela centralorten har du som mest fem minuters bilresa till centrum. Dagis-, fritids- och skolverksamheten är väl utbyggd och gymnasieskolan Åkrahäll har gott renommé.

För att vara en förhållandevis liten stad har Nybro ett ovanligt rikt utbud av varuhus och ett centrum som verkligen lever. Hit strömmar köpsugna, speciellt tisdagar, torsdagar och lördagar när torghandeln sätter sin speciella och härliga prägel på centrum.

Även närheten till Kalmar och Öland är en stor fördel. På cirka en kvart når högskolestudenterna centralstationen i Kalmar.

Lägenheter på åtta orter
Nybro Bostad finns representerat i ytterligare sju mindre tätorter i kommunen med tyngdpunkt på Orrefors. Lägenhetsbeståndet i dessa orter består till största delen av eftertraktade radhuslägenheter med egen uteplats och en mindre tomt. I Orrefors, Målerås och Örsjö finns även mindre hyreshus.